znak OFICIÁLNÍ STRÁNKY KLUBU K293
MHD Karlovy Vary Sportovní akce Fotoalbum

JIŽ ZA TÝDEN BUDE ZAHÁJENA 2. ETAPA REKONSTRUKCE SOKOLOVSKÉ ULICE

Jen několik dní budou platit nové jízdní řády MHD a dojde k první větší změně. Může za to zahájení 2. etapy rekonstrukce Sokolovské ulice v sobotu 10.1.2009.

Během rekonstrukce, která má trvat až do 28. července tohoto roku, dojde k několika významným omezením v provozu MHD. Linky č. 1, 15 a 22 pojedou v této době od Tržnice na Rozcestí u Koníčka přímo po průtahu. Vynechají tedy zastávky Elite, Pivovar a Keramická škola. V ostatních zastávkách zůstanou stávající časy zachovány.

K dalšímu odklonu dojde na linkách č. 14, 19 a 21. Tyto linky nepojedou přes zastávku Elite, ale přes Horní nádraží. Odjezdy z Horního nádraží budou po dobu výluky shodné jako původní odjezdy ze zastávky Elite. V ostatních zastávkách zůstanou stávající časy zachovány.

Výluka se částečně dotkne i noční linky č. 51, která nebude obsluhovat zastávku Elite. Pojede tedy od Tržnice přímo na Horní nádraží a odtud už po své trase přes Pivovar a Keramickou školu. I na této lince zůstanou ve výlukou nedotčených zastávkách stávající časy zachovány.

Přes stavbu pak budou bez omezení projíždět linky č. 9, 12 a 13. Je však nutno počítat s tím, že na nich mohou právě z důvodu průjezdu stavbou vznikat drobná několikaminutová zpoždění.

Doplněno 8.1.2009: Původní termín zahájení rekonstrukce byl plánovaný na sobotu 10.1., na stránkách DPKV byl ale dnes termín změněn na neděli 11.1. Doufejme, že to nedopadne jako při zahajování etapy první, kdy byl oficiální termín celkem třikrát posunut.

Doplněno 9.1.2009: Na základě připomínek občanů města k příliš malému počtu spojů v zastávce Elite během výluky došlo ještě těsně před jejím záhájením ke změně. Linky č. 14 a 19, které měly při výluce jezdit přes Horní nádraží, pojedou normálně po svých běžných trasách, tedy přes zastávku Elite. Ostatní výluková opatření zůstanou zachována.

Zveřejněno 3.1.2009 14:45   Aktualizováno 9.1.2009 16:50Článek zobrazen 2056xPočet příspěvků v diskuzi: 0
Diskuze k článku:
K tomuto článku ještě nebyl vložen žádný příspěvek
Vložit nový příspěvek
Jméno: Email:
Příspěvek:
Opište kontrolní znaky:

Zpět na přehled zpráv