znak OFICIÁLNÍ STRÁNKY KLUBU K293
MHD Karlovy Vary Sportovní akce Fotoalbum

AKTUALITY

15.6.2024 - Jubilejní 20. ročník Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou (CZDD) přinesl dosud nejdelší cyklistickou trasu (13,7 km). Zatímco v doplňkové disciplíně, kterou byly hody basketbalovým míčem na koš, se nejlépe vedlo Haně Regnerové, v cyklistice byl nejrychlejší Jakub Votápek, který se stal i celkovým vítězem závodu a je jeho nejúspěšnějším účastníkem, protože v něm dokázal zvítězit už pětkrát, což se zatím nikomu jinému nepodařilo.

10.9.2023 - O víkendu 9. - 10. září 2023 se uskutečnil 29. ročník cyklistického závodu K293 TOUR. Ten zavedl závodníky na severní Plzeňsko do okolí řeky Berounky. Závodníci během těchto dvou dnů navštívili mnoho zajímavých míst (například ZOO v Plasích, pohádkový statek ve Vranovicích či hrad Krakovec) a k zážitkům si připsali i jízdu přívozem přes Berounku. K dobré náladě přispělo i krásné počasí. Z celkem 10 účastnících se družstev se nejlépe vedlo čtveřici Hana Regnerová, Albert Regner, Jana Petrůjová a Vlastimil Petrůj, kteří dokázali zvítězit v obou etapách.

10.6.2023 - 19. ročník Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou (CZDD) byl po dvou letech opět ve znamení souboje Vlasty Petrůje a Martina Míčka. Vlasta Petrůj se díky prvenství v cyklistické disciplíně stal počtvrté vítězem závodu a vyrovnal tak v počtu vítězství dosavadní rekord Jakuba Votápka, který má na svém kontě též 4 vítězství.

11.9.2022 - Máme za sebou jeden z nejnáročnějších ročníků K293 TOUR. Cestu účastníkům 28. ročníku komplikoval nejen sobotní hustý déšť, ale i kopcovitá trasa - nepočítáme-li jubilejní tříetapové ročníky, poprvé v historii závodu překonalo stoupání v obou etapách dohromady 2000 metrů. Uznání tedy patří nejen vítěznému družstvu Martin Míček, Luboš Polák, Jakub Votápek a Richard Melichar, ale i všem ostatním závodníkům, kteří závod absolvovali až do cíle. Za zmínku stojí i velmi pěkné třetí místo nováčků závodu - Lukáše, Terezy a Jakuba Kopeckých.

  11.6.2022 - Osmnáctý ročník Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou (CZDD) poznamenala ke zklamání pořadatelů nejnižší účast v jeho historii. I přes krásné počasí se na start dostavili jen 3 závodníci. Konečné pořadí závodu tak nebylo složité určit, a to i díky tomu, že všichni tři závodníci zopakovali své umístění z cyklistické části i v doplňkové disciplíně. Vítězem závodu se podruhé v jeho historii stal Luboš Polák.

12.9.2021 - 27. ročník K293 TOUR, kterého se zúčastnilo 38 závodníků, zavítal do kraje Karla Hynka Máchy. Krásnou trasu v okolí Máchova jezera sice trochu pokazil sobotní déšť, jinak se ale závod v pořadatelské premiéře Martina Procházky a Petra Brože vydařil. Na prvním místě se umístilo družstvo Václav Bohdanecký, Petra Bohdanecká, Zuzana Tomková a Jaroslav Zmeškal, kterým se podařilo zvítězit v obou etapách závodu.

12.6.2021 - 17. ročník Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou se uskutečnil na Žluticku a na jeho start se dostavilo 11 závodníků. Soutěžně se však účastnilo závodníků 10, neboť Zuzana Mašková doprovázela Janu Petrůjovou. Největší souboj o prvenství svedli Vlasta Petrůj (1. v cyklistice a 2. v doplňkové disciplíně) a Martin Míček (2. v cyklistice a 1. v doplňkové disciplíně). O vítězi tak rozhodlo pořadí v cyklistice. Tím se stal již potřetí v historii závodu Vlasta Petrůj.

13.9.2020 - 26. ročník závodu K293 TOUR se po 4 letech vrátil na Chebsko. Krásné počasí přilákalo na start rekordních 40 závodníků, z nichž se nejlépe vedlo družstvu Martin Procházka, Ema Procházková a Petr Brož. Všichni tři se z vítězství v závodě radovali poprvé. Pořadatelem závodu byla již osvědčená dvojice Kamil Kalaš a Milan Jakubčík.

30.5.2020 - Pořádání letošního šestnáctého ročníku Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou (CZDD) se chopili Kamil Kalaš a Milan Jakubčík, a tak se start závodu přesunul do zatím nějvětší vzdálenosti od Karlových Varů - do Chebu. Doplňkovou disciplínou byl běh na Bismarckovu rozhlednu a následoval cyklistický závávod od rozhledny směrem na Cheb. „Domácího“ prostředí využili nejen oba pořadatelé, ale i nováček závodu Standa Taušner, když společně obsadili všechny tři medailové pozice.

15.9.2019 - Jubilejní 25. ročník K293 TOUR přinesl jednak premiéru, když jeho trasa vedla poprvé v historii přes cizí stát (Německo), a navíc překonal dosavadní rekord v počtu zúčastněných závodníků - závodu se zúčastnilo 34 lidí. Na prvním místě se umístila dvojice Václav Bohdanecký a Petra Bohdanecká.

8.6.2019 - 15. ročník Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou připomněl účastníkům závod K293 TOUR z roku 2015, a to jak svou trasou kolem vojenského prostoru, tak i úkolem v doplňkové disciplíně, kterým byly hody kroužky na terčíky. V doplňkové disciplíně nejvíce zazářil Kamil Kalaš, v cyklistické části byl nejrychlejší Petr Nykl, který se nakonec stal i vítězem celého závodu.

9.9.2018 - Trasa 24. ročníku závodu K293 TOUR zavedla účastníky do kopcovitého terénu v okolí Teplé. Všech 28 závodníků si však s členitým terénem poradilo a nejlepšího výsledku dosáhlo družstvo Dita Lorencová, Václava Jeřábková, Jana Cíglerová a Matěj Kundrát. Všichni čtyři zvítězili v závodě poprvé, Matěj dokonce hned při svém premiérovém startu v závodě.

9.6.2018 - 14. ročník Cyklistického závodu s doplňkovou discipínou se místem startu vrátil k rybníku Kolovák, kde závodníci soupeřili, kdo vydrží nejdéle pod vodou. Nejlepšího výsledku dosáhl Vlasta Petrůj. Když pak zajel i nejlepší čas v cyklistické části závodu, bylo o vítězi rozhodnuto. Kromě vítězství v závodě se stal Vlasta Petrůj už druhým závodníkem, který zvítězil podruhé v obou disciplínách.

12.10.2017 - Start letošního 23. ročníku K293 TOUR se přesunul na zatím nejvzdálenější místo od Karlovarského kraje - do Mělníku. I přesto se na start závodu dostavilo celkem 27 závodníků (z toho 7 nováčků) a bylo vytvořeno 10 družstev. Tím nejúspěšnějším bylo družstvo č. 3 - Martin Míček, Robin Míček a Luboš Polák. Pro všechny tři to bylo již druhé vítězství v tomto závodě.

10.6.2017 - Třináctému ročníku Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou kraloval Jakub Votápek, kterému se podařilo zvítězit v obou disciplínách (a jako zatím jedinému závodníkovi v historii závodu již podruhé). Cyklistická trasa měla zatím historicky největší rozdíl v nadmořské výšce mezi místem startu a cíle (495 m).

11.9.2016 - 22. ročník závodu K293 TOUR přinesl hned dva důležité milníky v jeho historii. Tím prvním bylo překonání rekordu v počtu účastníků, když se na start dostavilo 31 závodníků, tím druhým byla účast hned 10 nováčků, z nichž Tomáš Javůrek byl celkově již 100. účastníkem K293 TOUR. Vítězi závodu se stali Jan Nykl, Jaroslav Sýkora, Vladimír Kos, Ludvík Kemr a Petr Nykl, kterým se podařilo na první místo probojovat po bezkonkurenčním výkonu ve druhé etapě až z pátého místa v průběžném pořadí po první etapě. Pořadateli ročníku byli Kamil Kalaš a Milan Jakubčík.

  11.6.2016 - 12. ročník Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou přilákal na start dva nováčky - Vlastu Petrůje a Janu Maškovou. A oba dva si v závodě počínali výborně. Vlasta Petrůj dokonce zvítězil v obou disciplínách a obsadil tak i konečné první místo závodu.

13.9.2015 - 21. ročník závodu K293 TOUR, který na rozdíl od loňska proběhl za krásného slunečného počasí, přilákal na start celkem 22 závodníků. O prvenství svedla největší souboj družstva č. 1 (Niebauerovi) a č. 2 (Regnerovi), z nichž nakonec úspěšnější bylo druhé jmenované. Dvojice Hana Regnerová a Albert Regner zopakovala vítězství v závodě přesně po 10 letech.

13.6.2015 - Náročná trasa 11. ročníku Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou, která z poloviny vedla lesní cestou, přilákala na start celkem 7 závodníků. Díky tak náročné trase byl rozdíl mezi nejlepším a nejhorším časem více jak 14 minut, navíc se několika závodníkům podařilo zabloudit, i když s výjimkou jediného se nakonec do cíle dostali všichni. S pořadím závodu navíc hodně zamíchala doplňková disciplína, kterou dva z účastníků bojkotovali (včetně vítěze cyklistické části Jana Nykla). Tou byly piškvorky a bezkonkurenčně v nich zvítězila Helena Nyklová. Ta se stala nakonec i celkovou vítězkou závodu.

  28.3.2015 - U příležitosti oslavy 25. výročí založení K293 došlo k vyhlášení nejlepších závodníků, kteří se účastnili závodů pořádaných K293 v letech 2010 až 2014. Bylo vyhlášeno celkem 8 různých kategorií. Vítězství v hlavní kategorii „Nejlepší závodník“ obhájil Jakub Votápek. Pořadí v dalších kategoriích najdete zde.

14.9.2014 - Máme za sebou jubilejní 20. ročník K293 TOUR. Závodu, který poznamenalo snad nejhorší počasí v jeho historii, se zúčastnilo 15 závodníků, kteří utvořili 6 družstev. Tím vítězným se stalo družstvo č. 3 - Martin Míček, Robin Míček a Jakub Votápek, kteří o pouhé 2 body předstihli družstvo č. 4 - Kamil Kalaš, Milan Jakubčík a Marek Flaška. Ocenění a obdiv si však vzhledem k počasí zaslouží i všichni ostatní účastníci.

14.6.2014 - Jubilejního desátého ročníku Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou (CZDD) se zúčastnilo 6 závodníků. Vítězem závodu se stal Jakub Mráz, když mu k tomu stačilo druhé místo v cyklistické části a třetí místo v doplňkové disciplíně. Vítězové jednotlivých disciplín (Jakub Votápek a Albert Regner) totiž skončili v opačné disciplíně shodně až na pátém místě. Jakub Mráz se z vítězství v závodě radoval už potřetí a kromě tradiční ceny, kterou je čokoláda Studentská pečeť, si odnesl i památeční skleničku.

8.9.2013 - Rekordních 30 účastníků se sešlo na startu 19. ročníku cyklistického závodu K293 TOUR. Ti vytvořili jedenáct družstev, z nichž se nejlépe vedlo trojici Luboš Polák, Jakub Mráz a Jiří Niebauer. Všichni tři se z vítězství v závodě radovali poprvé.

  15.6.2013 - Pohodová trasa i oddechová doplňková disciplína nenalákala na start 9. ročníku CZDD ani o závodníka více než loni. A tak pořadatelské duo Luboš Polák - Jakub Mráz doplnili jen Albert a Hana Regnerovi. V cyklistické části se nejlépe vedlo Luboši Polákovi, v doplňkové disciplíně, kterou byly pro tentokrát šipky, kraloval Jakub Mráz. Díky bodovému hodnocení se stal celkovým vítězem závodu Luboš Polák.

9.9.2012 - 18. ročník závodu K293 TOUR se po loňské premiéře mimo Karlovarský kraj do tohoto kraje opět vrátil. Pohodovou trasu zdolalo celkem 19 závodníků, z nichž se nejlépe vedlo Janu Nyklovi, Heleně Nyklové 2 a Janě Nyklové. Do cíle však dorazili jen první dva zmínění závodníci, neboť Jana Nyklová z důvodu zdravotní indispozice během druhé etapy závod vzdala.

16.6.2012 - Osmý ročník Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou (CZDD), kterého se ke zklamání pořadatelů i přes perfektní slunečné počasí zúčastnili jen 4 závodníci, vyhrál Ondřej Gerba (na fotografii vlevo). Ondrovi stačilo k vítězství druhé místo v cyklistické i doplňkové disciplíně, neboť vítězům jednotlivých disciplín se v té druhé už tolik nedařilo. Trasa závodu měla necelých 13 kilometrů a překonala tak svou délkou všechy předešlé ročníky.

18.9.2011 - 17. ročník závodu K293 TOUR, jehož start se poprvé v historii přesunul mimo Karlovarský kraj, vyhráli Zbyněk Tlučhoř, Ivana Nejtková a Petr Nejtek. Zatímco první dva jmenovaní se z vítězství v závodě radovali již podruhé, Petr Nejtek dosáhl na první místo poprvé. Pořadateli závodu byli Jakub Votápek a Helena Nyklová a místem startu byla Hostivice u Prahy.

  18.6.2011 - Sedmý ročník Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou (CZDD) vyhrál Aleš Niebauer, který zajel nejrychlejší čas na kole a v doplňkové disciplíně, kterou byl hod na terč, se umístil na druhém místě. Trasa cyklistického závodu se s délkou přes 9 kilometrů stala prozatím nejdelší trasou v historii CZDD.

12.9.2010 - 16. ročník závodu K293 TOUR, který poprvé pořádal někdo jiný než jeho zakladatelé, vyhráli Jan Nykl, Jana Nyklová a Robert Monro. První dva jmenovaní tak obhájili loňské vítězství, navíc Jana Nyklová vytvořila nový rekord závodu v počtu vítězství, když to její letošní bylo již celkově šesté. Pořadatelem závodu byl Richard Melichar.

12.6.2010 - V 6. ročníku Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou (CZDD) se poprvé z celkového vítězství radoval někdo jiný než Jakub Votápek či Jakub Mráz. První místo obsadil Richard Melichar, když po těsném druhém místě v plavání zajel nejrychlejší čas na kole. Závod se po šesti letech vrátil na Okružní cestu, po které se pravidelně jezdilo v letech 1994 - 2004. Příští rok však bude závodníky čekat zase nějaká jiná trasa.

  27.3.2010 - U příležitosti oslavy 20. výročí založení K293 došlo k vyhlášení nejlepších závodníků, kteří se účastnili závodů pořádaných K293 v letech 2005 až 2009. Bylo vyhlášeno celkem 8 různých kategorií. Hlavní kategorii „Nejlepší závodník“ vyhrál Jakub Votápek. Pořadí v dalších kategoriích najdete zde.

13.9.2009 - 15. ročník závodu K293 TOUR se zapsal do historie rekordní účastí. Závodu se zúčastnilo 25 závodníků, kteří vytvořili 10 družstev. První místo obsadili Jan Nykl, Jana Nyklová a Tereza Němcová. Jana Nyklová v závodě vyhrála již popáté a vyrovnala tak rekord v počtu vítězství, který od 11. ročníku drží Hana Regnerová.

  30.5.2009 - V letošním Cyklistickém závodě s doplňkovou disciplínou (CZDD) již potřetí triumfoval Jakub Votápek, když po třetím místě v kulečníku zvítězil v cyklistické části. Celý závod tak má po pěti ročnících pouze dva různé vítěze - ve dvou zbývajících ročnících se z 1. místa radoval Jakub Mráz.

14.9.2008 - Letošní 14. ročník závodu K293 TOUR, který byl poznamenaný velmi nízkou účastí pouhých 8 závodníků, vyhrálo družstvo složené ze dvou Helen Nyklových.

  28.6.2008 - Vítězem 4. ročníku CZDD se stal Jakub Mráz, když obsadil třetí místo v doplňkové disciplíně a první místo v cyklistické disciplíně. Tu tak poprvé v historii závodu vyhrál někdo jiný než Jakub Votápek.

  20.5.2008 - Letošní Cyklistický závod s doplňkovou disciplínou (CZDD), který se měl původně uskutečnit už tuto sobotu, byl přesunut na poslední červnový víkend. Čtvrtý ročník závodu se tedy uskuteční 28.6.2008 a doplňkovou disciplínou bude hod tenisákem na dálku. Těšíme se na vaši účast.

  9.9.2007 - 13. ročník K293 TOUR stejně jako loni vyhrál Kamil Kalaš. Z vítězství se radoval spolu s nováčkem závodu Markem Flaškou.

  26.5.2007 - Cyklistický závod s doplňkovou disciplínou (CZDD), který se letos uskutečnil již potřetí, má stále jen jednoho vítěze cyklistické disciplíny - potřetí za sebou ji vyhrál Jakub Votápek. K celkovému prvenství v letošním ročníku mu pak stačilo 2. místo ve stolním fotbale.

10.9.2006 - Ve 12. ročníku K293 TOUR zvítězilo družstvo Roman Švec, Kamila Hofmanová, Kamil Kalaš a Alena Šváchová. Všichni čtyři se radovali z vítězství v závodě poprvé.

  20.5.2006 - 2. ročník Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou (CZDD) vyhrál Jakub Mráz, k čemuž mu stačilo druhé místo v cyklistické i doplňkové disciplíně. Vítěz cyklistické disciplíny Jakub Votápek totiž v doplňkové disciplíně, kterou byl běh na 100 m, skončil až osmý. Vítěz doplňkové disciplíny Lubomír Polák zase v cyklistice skončil až na čtvrtém místě.

11.9.2005 - 11. ročník K293 TOUR, který poprvé v historii startoval z místa mimo Karlovy Vary, vyhráli Albert Regner a Hana Menclová. Zatímco první jmenovaný se radoval z vítězství v závodě podruhé, Hana Menclová svým pátým vítězstvím vytvořila nový rekord závodu.

21.5.2005 - Premiérový první ročník Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou (CZDD) vyhrál Jakub Votápek, když po prvenství v cyklistickém závodě zvítězil i v doplňkové disciplíně, kterou byl bowling.

  26.3.2005 - U příležitosti oslavy 15. výročí založení K293 došlo k vyhlášení nejlepších závodníků, kteří se účastnili závodů pořádaných K293 v letech 1994 až 2004. Bylo vyhlášeno celkem 8 různých kategorií. Hlavní kategorii „Nejlepší závodník“ vyhrál Tomáš Gajar. Pořadí v dalších kategoriích najdete zde.

  11.2.2005 - V sobotu 21. května 2005 se uskuteční 1. ročník „Cyklistického závodu s doplňkovou disciplínou“ (CZDD). Bude se jednat o závod složený ze dvou disciplín. Hlavní disciplínu, kterou bude vždy cyklistický závod (i když pokaždé s jinou trasou), doplní druhá sportovní disciplína, která se bude každoročně měnit. V prvním ročníku soutěže bude druhou disciplínou bowling.

13.9.2004 - Jubilejní desátý ročník závodu K293 TOUR, který měl poprvé v historii tři etapy, vyhrálo družstvo Zbyněk Tlučhoř, Petr Nejtek ml., Ivana Nejtková. Všichni tři se radovali z vítězství v závodě poprvé.

  24.4.2004 - Prvenství z loňského ročníku obhájil v závěrečném desátém ročníku Cyklistického závodu Okružní cestou (CZOC) Martin Míček. Jelikož mu k tomu stačil čas 11:14, zůstal tak rekordem závodu čas 9:36 z šestého ročníku.

14.9.2003 - Devátý ročník závodu K293 TOUR, kterého se zúčastnilo rekordních 21 účastníků, vyhrálo družstvo Vladimír Mencl, Albert Regner a Hana Menclová. Zatímco první dva jmenovaní se radovali z vítězství v závodě poprvé, Hana Menclová se svým čtvrtým vítězstvím vyrovnala Janě Nyklové.

26.4.2003 - Devátý ročník Cyklistického závodu Okružní cestou (CZOC) vyhrál s časem 10:04 Martin Míček. Přestože bylo naměřeno mnoho dobrých časů a pět závodníků z osmi si vylepšilo svůj osobní rekord, samotný rekord závodu (9:36) překonán nebyl.

  16.10.2002 - Desátý ročník Cyklistického závodu Okružní cestou (CZOC), který se uskuteční v roce 2004, bude zároveň ročníkem posledním. Od roku 2005 ho vystřídá zcela nový cyklistický závod, na jehož přípravě se již nyní pracuje.

15.9.2002 - Osmý ročník K293 TOUR vyhrálo družstvo Hana Menclová, Jana Nyklová a Jakub Votápek. Jana Nyklová se radovala z vítězství v závodě již počtvrté, čímž překonala dosavadní rekord své sestry Heleny Nyklové, která v minulosti zvítězila třikrát.

Uživatelská sekce (pouze pro registrované) ...