znak OFICIÁLNÍ STRÁNKY KLUBU K293
MHD Karlovy Vary Sportovní akce Fotoalbum

ZMĚNY JÍZDNÍCH ŘÁDŮ MHD OD 1.1.2013

Blíží se konec letošního roku a s ním přichází tak jako každoročně nové jízdní řády linek karlovarské MHD. Z nich je bohužel zřejmé, že loňské škrty nebyly poslední a opět bude počet spojů brázdící naše krajské město unížen. Úspory najdeme na linkách č. 3, 5, 6, 10, 12 a 15.

Nejvíce se škrty dotknou sídliště Čankovská - interval na lince č. 12 se totiž ve špičkách pracovního dne protáhne z 15 na 20 minut. Déle na autobus si počkáme i na páteřových linkách v ranních hodinách pracovního dne - linky č. 3, 10 a 15 pojedou v této době podstatně méně.

K úsporám dojde i v prázdninovém provozu. Linka č. 6 pojede v pracovní dny dopoledne jen dvakrát do hodiny a na lince č. 10 dojde v úseku Stará Kysibelská - Tržnice k redukci spojů o celou polovinu.

Na lince č. 5 se jedná jen o drobnost - první ranní spoj z Bohatic bude nahrazen prodlouženou linkou č. 17.

Nové jízdní řády však nepřináší jen negativa. Na mnoha linkách dochází k úpravám časů tak, aby byly s jinými linkami lépe koordinovány. Příkladem linky č. 1 a 13 z Horního nádraží nebo linky č. 13 a 15 ze zastávky Okružní.

Novinkou je zavedení spojení po 22. hodině večer do Sedlece, kam dosud odjížděl poslední spoj již ve 21.54 od Tržnice. Toto nové spojení zajistí poslední spoj linky č. 19 ve 22.22 hodin od Tržnice, který do Otovic nepojede přes Elektrosvit, ale právě přes Sedlec.

S novým jízdním řádem dojde také k zavedení dalších jedenácti zastávek MHD na znamení. Jedná se o zastávky Doubský most, Chodovská, Letiště rozcestí, Mlýnská, Na Krachu, Na Ostrůvku, Obřadní síň, Počernická, Pod Hůrkami, Sedlec zahrádky a Svobodova.

Stejně tak jako každý rok vydá Dopravní podnik na konci roku knížku jízdních řádů. Tuto knížku lze získat zdarma při zakoupení čtvrtletního, pololetního nebo ročního kuponu MHD nejpozději do 31.12.

Zveřejněno 17.12.2012 9:34Článek zobrazen 1306xPočet příspěvků v diskuzi: 0
Diskuze k článku:
K tomuto článku ještě nebyl vložen žádný příspěvek
Vložit nový příspěvek
Jméno: Email:
Příspěvek:
Opište kontrolní znaky:

Zpět na přehled zpráv