znak OFICIÁLNÍ STRÁNKY KLUBU K293
MHD Karlovy Vary Sportovní akce Fotoalbum

ZMĚNY JÍZDNÍCH ŘÁDŮ MHD OD 1.1.2014

Nadcházející rok 2014 přinese po delší době větší změny v linkovém vedení MHD, když dojde k úplnému zrušení linky č. 10, změně tras linek č. 2, 3, 13 a 14 a k zavedení nové linky č. 18. Dále budou zavedeny tři zcela nové zastávky a přibydou i tři další zastávky na znamení.

Hlavní změnou v linkovém vedení je již zmíněné zrušení linky č. 10. Linka bude v úseku Tržnice - Stará Kysibelská nahrazena prodlouženou linkou č. 3 a v úseku OC Varyáda - Tašovice prodlouženou linkou č. 2. Úsek Tržnice - OC Varyáda bude náhradou za desítku posílen v odpolední špičce čtyřmi vloženými spoji, v opačném směru pojede ráno posilový školní spoj od Stadionu ZM k Tržnici, který bude dále pokračovat do Horních Drahovic.

Na lince č. 7 dojde sice k unížení o 1 pár spojů v odpolední špičce, ale protože na spojích příměstských linek směrem do Březové platí od začátku tohoto roku běžný tarif MHD, neznamená tato změna nic dramatického. Na lince č. 8 bude posílena lokalita Motýlek, když zde v pracovní dny nově přibyde spoj v půl sedmé ráno.

Linka č. 13 sice svoji základní trasu nezmění, nově ale budou některé spoje pokračovat ze starorolského sídliště až do lokality Letná, kde bude v Dykově ulici zřízena nová zastávka MHD. Částečná změna se dotkne i trasy linky č. 14, když bude zkrácena pouze na úsek Tržnice - Sedlec. V úseku Garáže MHD - Tržnice bude nahrazena novou linkou č. 18, která bude navíc jezdit až na Dolní nádraží.

Na lince č. 17 už od nového roku nenajdeme přímé školní spoje z Dolního nádraží přes Tržnici do Dalovic a zpět. Nedochází však k jejich zrušení, spoje byly nově převedeny do příměstské linky č. 421103. Tyto spoje už nyní jezdí autobusy příměstských linek, a tak cestující tuto změnu prakticky ani nepocítí.

Na lince č. 19 bude zřízena nová zastávka v Děpoltovické ulici v Otovicích. Její celý název bude Otovice, u Kovárny a budou sem zajíždět jen vybrané spoje linky. Stane se tak ale zřejmě až o něco později, neboť je u této zastávky v jízdním řádu zatím poznámka „zastávka v provozu ode dne vyhlášení“. Nové zastávky se dočkají i občané Tašovic, kde bude zřízena zastávka Tašovice rozcestí i ve směru ke Globusu (v současnosti je pouze ve směru k Tržnici a ve směru na konečnou zastávku Tašovice).

Dále dochází v jízdních řádech k několika drobným časovým posunům, z nichž asi nejvýznamější je opoždění spoje linky č. 2 ve 22.15 hodin od Tržnice směrem na Divadelní náměstí o 5 minut, čímž se tento spoj zařadí do přestupového rozjezdu více linek ve 22.20 hodin. O 5 minut bude opožděn i rozjezd nočních linek ve 22.50 hodin (nově 22.55).

S novým jízdním řádem dojde také k přejmenování zastávky Třeboňská na Koupaliště Rolava a k zavedení dalších tří zastávek MHD na znamení, a to Havlíčkova, Sportovní a Kpt. Jaroše.

Stejně tak jako každý rok, i letos připravuje Dopravní podnik vydání knížky jízdních řádů. A stejně jako loni bude možné tuto knížku získat zdarma při zakoupení čtvrtletního, pololetního nebo ročního kuponu MHD nejpozději do 31.12.

Zveřejněno 18.12.2013 10:13Článek zobrazen 2187xPočet příspěvků v diskuzi: 0
Diskuze k článku:
K tomuto článku ještě nebyl vložen žádný příspěvek
Vložit nový příspěvek
Jméno: Email:
Příspěvek:
Opište kontrolní znaky:

Zpět na přehled zpráv