znak OFICIÁLNÍ STRÁNKY KLUBU K293
MHD Karlovy Vary Sportovní akce Fotoalbum

DOPRAVNÍ PODNIK NAHRADÍ OD 1. LEDNA PAPÍROVÉ PRŮKAZKY ČIPOVÝMI KARTAMI

Společně s nástupem roku 2015 skončí po dlouhých letech v karlovarské městské hromadné dopravě papírové průkazky s kupóny, které doposud používají cestující s předplatním jízdným (měsíčním, čtvrtletním, pololetním nebo ročním). Nahrazeny budou čipovou kartou, která dostala po vzoru Plzeňské karty název Karlovarská karta. Všichni, kdo si podají žádost o vydání karty do konce roku 2014, ji následně obdrží zdarma, vydání karty na základě žádosti po Novém roce už bude zpoplatněno částkou 170 Kč.

Novinkou se tímto krokem pro cestující v našem lázeňském městě stane možnost zakoupit si předplatní jízdenku na klouzavé období - nejratší na 7 dnů, dále na 15, 30, 90, 190 nebo 365 dnů. Otázkou je, proč jsou některé skupiny obyvatel i nadále diskriminovány - například proč si nelze zakoupit poloviční 15 denní jízdné nebo 30 denní jízdné pro žáky od 6 do 15 let. Úsměvná je i nelogická platnost jízdenky na 190 dnů - pokud je čtvrtletní jízdenka nahrazena 90 denní, měla by být pololetní jízdenka logicky nahrazena 180 denní. Bonusových 10 dní platnosti ale cestující jistě uvítají.

Dle informací, které můžeme najít na internetových stránkách DPKV, bude kartu možno využít i v systému integrované dopravy Plzeňska a někdy v budoucnosti i jako elektronickou peněženku k zaplacení jednotlivého jízdného či jako vstupenku na kulturní akce nebo jako doklad v různých institucích (stravování ve školách, průkaz v knihovně a podobně). Nutno ale podotknout, že možnost placení jednotlivého jízdného v autobusech je závislá na kompletní výměně odbavovacího systému v autobusech MHD, na který se musí samozřejmě nejdříve najít nemalé finanční prostředky, a tak zcela jistě zůstane tento plán v nejbližší době zatím jen na papíře.

Informace o zavádění Karlovarské karty
Nový tarif MHD od 1.1.2015 zveřejněný na stránkách DPKV
Zveřejněno 10.10.2014 15:54Článek zobrazen 1442xPočet příspěvků v diskuzi: 0
Diskuze k článku:
K tomuto článku ještě nebyl vložen žádný příspěvek
Vložit nový příspěvek
Jméno: Email:
Příspěvek:
Opište kontrolní znaky:

Zpět na přehled zpráv