znak OFICIÁLNÍ STRÁNKY KLUBU K293
MHD Karlovy Vary Sportovní akce Fotoalbum

DOPRAVNÍ PODNIK SPUSTIL E-SHOP NA NÁKUP PŘEDPLATNÉHO A ELEKTRONICKOU PENĚŽENKU

Od úterý 6.2.2018 mohou cestující využívat další novinky v souvislosti s Karlovarskou kartou. Ta doposud sloužila pouze jako nosič předplatného jízdného a to si museli cestující chodit dobíjet na předprodej Dopravního podniku.

Nově Dopravní podnik spustil e-shop, kde si lze předplatné dobít přes internet. Jelikož je Karlovarská karta součástí projektu Plzeňské karty, jedná se o společný e-shop pro obě karty.

Další novinkou je možnost používání Karlovarské karty jako elektronické peněženky i ve vozidlech karlovarské MHD. Stačí si na e-shopu dobít na kartu libovolnou částku a pak si v autobusech koupovat jednotlivé jízdenky. Zakoupení jízdenky funguje jednoduše - stejným způsobem jako v případě bankovní karty - zvolením druhu jízdného a přiložením karty k validátoru.

Bonusem pro cestující pak je, že nabitou elektronickou peněženku mohou používat nejen v Karlových Varech, ale také v Plzni či Mariánských Lázních. Nesmí však zapomenout na to, že po dobití eleketronické peněženky nebo zakoupení předplatného na e-shopu je potřeba transakci na kartu nahrát. To se provede jejím následným přiložením ke kterémukoliv validátoru v jakémkoli autobuse karlovarské MHD.

Zveřejněno 25.3.2018 12:00Článek zobrazen 944xPočet příspěvků v diskuzi: 0
Diskuze k článku:
K tomuto článku ještě nebyl vložen žádný příspěvek
Vložit nový příspěvek
Jméno: Email:
Příspěvek:
Opište kontrolní znaky:

Zpět na přehled zpráv