znak OFICIÁLNÍ STRÁNKY KLUBU K293
MHD Karlovy Vary Sportovní akce Fotoalbum

LINKA č. 8 JEZDÍ ODE DNEŠKA NA KOLOVOU - VĚTŠÍ ZMĚNY NÁS ČEKAJÍ OD BŘEZNA

Letošní 1. leden neznamenal pro jízdní řády karlovarské MHD žádné větší změny. Tou jedinou bylo prodloužení několika spojů linky č. 8 až na Kolovou. Celkem se jedná o 1 spoj v pracovní dny od pondělí do čtvrtka, 2 v pátek, 5 v sobotu a 4 v neděli. V této souvislosti došlo na lince o víkendech k úpravě intervalu z 60 na 90 minut a dále byl v pracovní dny zrušen školní spoj ve 13:01 hodin od Tržnice na Motýlek.

Mohlo by se zdát, že tím jsou letošní změny ukončené, ale tomu tak rozhodně není. Magistrátu města, který v loňském roce zavedl populistické jízdné zadarma pro děti, studenty a seniory, které bylo potřeba zadotovat několika milióny korun z městské poklady, nyní schází peníze. A tak přichází na řadu radikální škrty. Od 1. března letošního roku je plánované omezení na téměř všech linkách MHD. Výchozí (a tedy ten nejčastější) interval má být 24 minut ve špičce a 40 minut v sedle. Bude se týkat linek č. 1, 2, 3, 6, 12, 13 a 15. I na dalších linkách pak dojde k citelnému prodloužení intervalů.

Máme-li se podívat na plánované změny objektivně, pak nelze než zkonstatovat, že Magistrát města se rozhodl zlikvidovat městskou hromadnou dopravu v Karlových Varech. Je zřejmé, že prodloužení intervalů (na některých linkách i téměř na dvojnásobek), bude znamenat zásadní zhoršení kvality poskytovaných služeb (např. přeplněné autobusy) a dojde k odlivu cestujících do individuální automobilové dopravy. Je nasnadě, že se bude z větší části jednat o platící cestující, což povede ke snížení tržeb a následně nutných dalších škrtů nebo navýšení dotace, což by paradoxně mohlo dojít až do stavu, že za stejné peníze jako dnes, bude jezdit podstatně méně spojů.

Zveřejněno 1.1.2020 17:52Článek zobrazen 3136xPočet příspěvků v diskuzi: 5
Diskuze k článku:
Michal1.1.2020 (19:07)
Až tak razantní škrty jsem opravdu nečekal. Je možné už dnes zjistit kam a hlavně jak často budou linky jezdit? Díky předem za odpověď.

Olga Mezerová 2.1.2020 (17:07)
V létě bude otevřena nová hala ve Dvorech u KU. Bude tam přesunuta naše firma, a bylo nám řečeno, že se naopak navýší spoje c 1.tak mne zajímá, jak to tedy bude

Ricky 2.1.2020 (21:38)
90min na 8 ,,super ...a po 90 min narvana Rusama ktery nechtej jezdit 8airport

Luky923.1.2020 (0:44)
Ma vzniknou nova zastávka Dolní Kamena jak je Lidl a Baumax

Vložit nový příspěvek
Jméno: Email:
Příspěvek:
Opište kontrolní znaky:

Zpět na přehled zpráv