znak OFICIÁLNÍ STRÁNKY KLUBU K293
MHD Karlovy Vary Sportovní akce Fotoalbum

OMEZENÍ PROVOZU MHD KVŮLI KORONAVIRU A DALŠÍ ÚPRAVY JÍZDNÍCH ŘÁDŮ

Po poslední velké změně jízdních řádů MHD od 1.3.2020, která vyvolala mezi lidmi velkou vlnu kritiky, naplánoval Dopravní podnik od soboty 28.3.2020 několik drobných změn. Na linkách č. 1 a 5 dochází k drobným časovým posunům, na lince č. 12 je i v sobotu a neděli přesměrováno několik spojů přes Sokolovskou ulici, na lince č. 16 je uspíšen školní spoj v 7:17 hodin z Hor a přidán spoj v 15:37 hodin od Krajského úřadu do centra. Dále je zaveden nový školní spoj po trase Tašovice (7:17) – Doubí (7:22) – Tržnice (7:38).

Ještě před realizací těchto změn však kartami zamíchala opatření Vlády ČR proti šíření koronaviru, z nichž jako jedno z prvních bylo zrušení školní výuky. Proto i první reakcí bylo omezení školních spojů, ke kterému došlo od úterý 17.3. Zachovány byly pouze 3 školní spoje (ranní spoj z Hor a oba zrychlené spoje linky č. 15 mezi Starou Rolí a Lidickou).

K dalšímu opatření došlo hned od následujícího dne. Od 18. března se do autobusů nastupuje pouze zadními dveřmi a je povinnost mít zakrytá ústa a nos.

Od středy 25.3. pak dojde k ještě většímu omezení, kdy všechny linky MHD přejdou do prázdninového provozu - tedy do provozu, v jakém se jinak jezdí pouze o hlavních letních prázdninách a mezi vánočními svátky. Vzhledem k tomuto opatření dojde k výše uvedeným plánovaným změnám (původně od 28.3.) již se zavedením prázdninového provozu od 25.3. U některých změn si ale na uvedení do provozu ještě počkáme - například nový školní spoj z Tašovic vyjede vzhledem k zavedenému prázdninovému provozu až po skončení mimořádných opatření.

Zveřejněno 23.3.2020 20:00Článek zobrazen 642xPočet příspěvků v diskuzi: 1
Diskuze k článku:
K tomuto článku ještě nebyl vložen žádný příspěvek
Vložit nový příspěvek
Jméno: Email:
Příspěvek:
Opište kontrolní znaky:

Zpět na přehled zpráv