znak OFICIÁLNÍ STRÁNKY KLUBU K293
MHD Karlovy Vary Sportovní akce Fotoalbum

  K293 TOUR 1995 - 1. ročník následující ročník > 
Základní statistika Výsledky Prospekt Otázky a odpovědi Mapa Komentář

KOMENTÁŘ K ZÁVODU

V sobotu 7. října 1995 se uskutečnil první ročník cyklistického okružního závodu K293 TOUR. Čtyři skupiny závodníků měly za úkol projet podle obdrženého popisu předem neznámou trasu o délce 32 kilometrů.

Nezávodilo se však jen na rychlost. Závodníci totiž odpovídali na kontrolní otázky, které byly jak v jejich popisu trasy, tak přímo po trase. Za správné odpovědi pak byl předem daný počet bodů.

Skupiny (které až na jedu dvoučlennou byly jednočlenné) odstartovaly mezi desátou a půl jedenáctou. Hned za nimi se vydalo také vozidlo organizátorů, kteří celou akci zachycovali na videokameru.

K maximálnímu ohrožení soutěže však došlo, když se organizátorské vozidlo porouchalo právě v nejvzdálenějším místě od cíle. A tak se musel jeden z pořadatelů vydat na deset kilometrů dlouhou cestu do cíle závodu, aby zde byl alespoň před vypršením limitu, což se také naštěstí podařilo.

Když tento pořadatel dorazil do cíle, byla zde teprve dvě družstva. Na další dvě se čekalo dokonce ještě přes jednu hodinu. A tak zatím mohla být zajištěna záchranná akce k nepojízdnému vozidlu organizátorů, ve kterém se nacházela důležitá druhá a třetí cena.

Jak se však později ukázalo, byla přivolaná pomoc zbytečná, neboť v době jejího příjezdu do místa kolize již byla závada odstraněna a automobil se i s cenami mohl vydat do cíle závodu.